Skydd av personuppgifter

EU-medling Information om tvistlösning på nätet: konsumenter har möjlighet att lämna klagomål till EU:s tvistlösningsplattform på nätet: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show. Du kan också lämna eventuella klagomål till ovan angivna e-postadress. Ansvar för innehåll av denna webbplats Vi utvecklar ständigt innehållet av denna webbplats och strävar efter att förse korrekt och uppdaterad information. Tyvärr kan bi inte anta något ansvar för korrektheten av all innehåll på denna webbplats, särskilt inte för det som tillhandahålls av tredje part. Om du lägger märke till något problematiskt eller olagligt innehåll, var god att kontakta oss ommedelbart; du hittar kontaktuppgifter i imprinten.

Ansvar för länkar på denna webbplats Vår webbplats innehåller länkar till andra webbplatser vars innehåll vi inte är ansvariga för. Om du lägger märke till olagliga länkar på vår webbplats. var god att kontakta oss ommedelbart; du hittar kontaktuppgifter i imprinten. Information om Upphovsrätt Allt innehåll på denna webbplats (bilder, foton, texter, videoklipp) är skyddat under upphovsrätten. Om nödvändigt kommer vi föra juridisk process mot obehörig användning av delar av innehåll från vår webbplats.

Foto-credits Bilder, foton och grafik på denna webbplats är skyddade av upphovsrätt.

Bildrättigheter tillhör följande fotografer och företag:

Michael Kornhäusel GmbH (Royalty Free Images)

Skydd av personuppgifter

Vi har skrivit denna sekretesspolicy för att förklara för dig, i enlighet med föreskrifterna i EU:s allmänna dataskyddsförordning, vilka uppgifter vi samlar in, hur vi använder dina uppgifter och vilka alternativ du har som besökare på denna webbplats.

Tyvärr blir sådana förklaringar av naturen mycket tekniska, men vi har försökt beskriva de viktigaste sakerna på ett lättförståeligt och tydligt sätt.

Automatisk datalagring När du besöker webbplatser idag skapas och lagras viss information automatiskt, inklusive på denna webbplats.

Om du besöker vår hemsida som den är nu, sparar vår webbserver (datorn där webbplatsen lagras) automatiskt vissa uppgifter som din enhets IP-adress, webbadressen till de sidor du besökt, uppgifter om webbläsare (t.ex. Chrome, Firefox, Edge…) och tid och datum. Vi använder inte denna

information och avslöjar den i allmänhet inte för någon, men vi kan inte utesluta att informationen kan ses i händelse av olagligt beteende.

Lagring av personuppgifter Personuppgifter som du elektroniskt lämnar till oss på denna webbplats, såsom namn, epostadress, adress eller andra personliga uppgifter i samband med inlämning av formulär eller kommentar på bloggen, kommer oss tillhanda tillsammans med tidpunkt och IP-adress. Adresser används endast för det specificerade syftet, hålls säkrade och avslöjas inte till tredje part. Vi använder endast dina personuppgifter för kommunikation med de besökare som uttryckligen begärt kontakt och för hantering av de tjänster och produkter som bjuds på denna webbplats. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke, men vi kan inte utesluta att informationen kan ses i händelse av olagligt beteende. Om du skickar oss personlig information över e-post – utanför denna webbplats – kan vi inte garantera säker överföring och skydd för dina uppgifter. Vi rekommenderar därför att du aldrig skickar känslig information över e-post. Dina rättigheter I princip har du rätt till information, korrigering, radering, begränsning, förflyttning, återkallelse och bestridande. Om du misstänker att hanteringen av dina personuppgifter strider mot dataskyddsförordningen eller om överträdelser har skett för din begäran av dataskydd i övrigt, kan du klaga till den övervakande myndigheten. I Sverige är detta Datainspektionen vars webbplats du hittar här: https://www.datainspektionen.se/. TLS- kryptering med https Vi använder https för att överföra information säkert på internet. Genom att använda TLS (Transport Layer Security), ett krypteringsprotokoll för säker dataöverföring på internet, kan vi se till att skydda känsliga uppgifter. Du kan se användning av denna säkra dataöverföring genom den lilla låssymbolen i övre vänstra hörnet av din webbläsare och användingen av https-schemat som en del av vår internetadress.

Cookies Vår webbplats använder http-cookies för att lagra användarspecifik data.

Vi använder cookies för att göra vår hemsida mer användarvänlig. Vissa cookies återstår lagrade på din enhet tills du tar bort dem. De tillåter oss att känna igen din webbläsare vid ditt nästa besök.

Om du inte vill ha cookies kan du ställa in din webbläsare så att den informerar dig om inställningen av cookies och att endast tillåta detta i enskilda fall.

Du kan alltid ta bort cookies som redan finns på din dator eller inaktivera cookies. Förfarandet för att göra detta är annorlunda för webbläsare. Det är bäst att leta efter instruktionerna i Google för termen ”rensa cookies chrome” eller ”inaktivera cookies Chrome” om det gäller en Chrome-webbläsare eller byt ut ordet ”Chrome” för namnet på din webbläsare B. edge, firefox, safari.

Om du i allmänhet inte tillåter oss att använda cookies, d.v.s. inaktiverar dem via webbläsarinställningar kan vissa funktioner och sidor kanske inte fungera som förväntat.

Nyhetsbrev

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev skickar du ovanstående personuppgifter och ger oss rätt att kontakta dig via e-post. Vi använder de uppgifter som lagras i registreringen för nyhetsbrevet uteslutande för vårt nyhetsbrev och skickar inte vidare dessa.

Om du avregistrerar dig från nyhetsbrevet hittar du länken i varje nyhetsbrev längst ner – då tar vi bort all data som sparades med registrering för nyhetsbrevet.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close